• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Спират временно зелените коридори за ваксинация
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Временно ще бъдат спрени зелените коридори за ваксинация, докато пристигнат нови доставки с  ваксини. Това съобщи на редовния брифинг за развитието на  епидемична обстановка в страната министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

  Министърът Ангелов  заяви, че се очакват нови 52 000 дози ваксини в събота и ще бъдат преразпределени, независимо от времето на пристигане. Той припомни, че днес дойдоха 12 000 дози на „Модерна” и допълни, че през март се очакват и ваксини на „Пфайзер“.

  Здравният министър коментира и темата със забавените доставки на ваксината “Астра Зенека”. Вчера стана ясно, че компанията няма да достави предварително договорените дози за страната ни в предварително уговорения срок.

  „Уважаеми представители на „Астра Зенека“, нямаме нужда от вашата учтивост и вежливост, имаме нужда от ваксини“, заяви проф. Костадин Ангелов.

  Министър Ангелов каза, че опашките за ваксини не са само в България, а ваксини няма, защото доставчиците не си изпълняват уговорите. Той беше категоричен, че няма притеснение за хората, ваксинирани с „Астра Зенека“.

  Ваксинирани в “зелен коридор” са 15 168 души, а при личните лекари са поставени над 17 хиляди дози.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg