• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Здравният министър назначи проверки в ЦСМП Благоевград и в плевенската болница „Св. Панталеймон“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit


  Центърът за спешна медицинска помощ – Благоевград ще бъде проверен заради сигнал от служители на филиала в Гоце Делчев за неизплатени допълнителни възнаграждения от 1000 лв. за работа на първа линия в борбата с COVID-19, съобщават от здравното министерство.

  Шофьори на линейки в Гоце Делчев се оплакаха, че не са си получили парите, както и медицинските сестри. В заплатите им за декември допълнителните пари фигурирали, но не и във възнагражденията за януари.

  Втората проверка, назначена днес от министър Ангелов, е във връзка със сигнал от здравнонеосигурени граждани за отказан достъп до ваксина срещу COVID-19 от страна на болница „Св. Панталеймон“, Плевен. Лекар от кабинет за имунизация в частна болница върнал мъжа, който се е прибрал от чужбина и е отказал да запише приятелката му. Причината била, че двамата са с прекъснати здравни права.

  И двете проверки станаха факт след репортажи в Нова телевизия.

  Министерството на здравеопазването напомня, че право на безплатна ваксина срещу COVID-19 има всеки български гражданин, без значение от здравноосигурителния му статус.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg