• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Емил Димитров: През последните две години най-малко бетон е изливан по Черноморието!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  В момента всички питейни язовири са пълни на 74.3%, подчерта екоминистърът

  Проблемът с предназначението на пясъчните дюни при р. Камчия са от 2001 г., 2004, после от 2015, заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров в ефира на БНТ.

  “В момента ние пуснахме една заповед, в която установихме нещата такива, каквито са във времето, но понеже един ден е имало на сайта някакъв срив, появили са се други страници, решихме да я пуснем отначало”, поясни екоминистърът.

  И беше категоричен, че предназначението не е променяно, всичко, каквото се е случвало там, се е случвало 2001- 2004 г. и 2015 г.

  По въпроса за презастрояването на Черноморието Емил Димитров подчерта, че през последните две години най-малко бетон е слаган там по простата причина, че имаше коронавирус и не се строеше.

  “Но аз съм министърът, който може да каже, че по мое време има най-малко бетон на морето”, заяви Димитров.

  Подпорната стена при Алепу беше построена преди 5 години, прокуратурата прави всичко, каквото е преценила, че трябва да прави, случаят ще отиде в съда и той ще прецени кой е крив и кой прав, коментира случая Алепу Димитров.

  “Те искат от мен друго – да отида и да кажа: Спираме Алепу! Защото министърът на екологията има огромни правомощия, ако злоупотреби с тях, може много големи бели да направи”, отбеляза той.

  Защитената зона Камчийски пясъци е такава, каквато е описана през 2001 г., заяви Емил Димитров.

  “Там, където е забранено, никой не може да пристъпи, но да ме карате сега от 30-40 години назад… Защо го правят сега, преди изборите. Всичко е политика”, реагира той.

  И подчерта, че една година обира негативите, въпреки че са решили редица сериозни проблеми.

  Като министър е създал регистър на водите, който е публичен, може да се види в сайта на министерството. Данни са налични за цялата страна. В момента всички питейни язовири са пълни на 74.3%. От 10 дни публикуват бюлетин за въздуха, който също е общо достъпен.

  “Ние не си позволяваме да манипулираме или крием данни”, категоричен беше екоминистърът.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg