• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Байдън: Някои републикански губернатори са с неандерталско мислене
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Изтриване на лични данни

  Президентът на САЩ порица отмяната на задължителното носене на маски в някои щати

  Президентът на САЩ порица отмяната на задължителното носене на маски в някои щати и отварянето на икономиката. Джо Байдън разкритикува републиканските губернатори на Тексас и Мисисипи, като заяви, че решенията им за отмяна на задължителното носене на маски са “голяма грешка”, съобщи “Гардиън”.

  Американският президент заяви, че страната е близо до фундаментална промяна в борбата с коронавируса с разпространението на ваксини. Байдън обяви по-рано тази седмица, че администрацията изпреварва графика за имунизиране на всички пълнолетни американци срещу коронавируса. Това става възможно, след като администрацията обяви, че фармацевтичната компания Merck ще произвежда ваксината на конкурента Johnson & Johnson, одобрена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ. Така американският президент се надява до края на май да има ваксини за всички пълнолетни.

  “Последното нещо, от което се нуждаем, е неандерталско мислене, че в същото време всичко е наред”, посочи Байдън.

  Американските здравни специалисти също предупредиха, че ограничителните мерки все още са изключително важни в борбата с коронавируса. Те изразиха тревога, че САЩ са пред риск от още една вълна, след като Тексас избърза с отмяната на ограниченията.

  В Тексас републиканският губернатор Грег Абът постанови да се отмени забраната за задължително носене на маска и други ограничения. В щата само 7% от жителите са напълно ваксинирани, а около 43 000 души са жертвите на коронавируса. За сравнение в цялата страна са починали 517 000.

  Губернаторът на Мичиган също реши да разхлаби ограниченията за ресторантите и публичните събирания. В Мисисипи също бе отменена забраната за задължително носене на маска.

  На този фон Джо Байдън насърчи всички американци да продължат да носят маски.

  “Сега не е времето да се отпускаме. Има светлина в края на тунела”, но “все още не е приключило”, коментира американският президент.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg