• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Щабът: Всеки ден се борим със страха заради неверни новини, фалшиви сайтове и конспиративни теории
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit


  Заиграването с обществените страхове във връзка с коронавируса е престъпно, коментира на редовната пресконференция на щаба министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

  „Наблюдаваме тенденция за плавно покачване на числата. … От началото на епидемията мина почти година. Всички се преборихме с вътрешните си страхове. По-лош е другият страх, който се поражда от неверните новини, от фалшивите сайтове, от всички конспиративни теории, с които ни се налага да се борим ежедневно. Те бързо достигат до най-възрастните и там срещаме най-много трудности – как да убедим нашите баби и дядовци за това, че смисълът на спасението е именно ваксинираното“, заяви Ангелов.

  Очевидно ситуацията в страната се дължи на циркулацията на новия британски вариант, коментира още министърът.

  Националният здравен инспектор Ангел Кунчев също заговори за обвиненията към щаба и фалшивите новини.

  „Имаме притеснителни данни за нигерийския вариант, но е рано да се плашим. И като говорим за плашене – даването на реални и проверими факти, плашене на хората ли е? И какво би било другото? Да ги знаем и да не ги кажем? Дали няма да е престъпление срещу общественото здраве? Когато някой ни обвинява в плашене, да се замисли какво би било другото. Да премълчаваш истината точно когато тя е най-необходима“, коментира Кунчев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg