• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Вече можем да запазим онлайн час за ваксиниране
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Изисква се въвеждането на лични данни в четири лесни стъпки

  От 17 часа днес вече може да си запазим час за ваксиниране. Това обяви на пресконференция здравният министър проф. Костадин Ангелов, който заедно с представители на „Информационно обслужване“ показа електронния регистър за ваксинация.

  Платформата ще работи с една седмица напред, затова може да се запази час най-рано на 11-и март, отбелязва Радио Варна.

  Системата обхваща само ваксинационните центрове, а не личните лекари и всяка нова регистрация изтрива предходно направената.

  Въвеждането на данните в регистъра става лесно, а от падащо меню можем да изберем ден и час за ваксиниране две седмици напред, обясни Ивайло Филипов от “Информационно обслужване”.

  Изисква се въвеждането на лични данни в четири лесни стъпки. Ако се наложи да променим часа за първа ваксинация, системата ще го позволи.

  Ако имаме първа ваксина от “АстраЗенека” през зелен коридор, не можем да се регистрираме през системата за втора, защото трябва да бъдем повикани от ваксинационния център, обясни Костадин Ангелов. На въпрос на „Хоризонт“ защо личните лекари са изключени от електронния регистър, здравният министър заяви:

  “Консенсусът, който постигнахме, е от следващите пратки ваксини, личните лекари да получат по-големи количества. Спецификата на личните лекари е много различна по места.”

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg