• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Интезивните отделения във Варна са наполовина пълни заради COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  При нужда лечебните заведения ще увеличат капацитета на легловата си база, увери областният управител Стоян Пасев

  Броят на заболелите от коронавирус във Варна се увеличава плавно. Нараства и броят на пациентите с COVID-19, които имат нужда от болнично лечение. Това съобщи директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова.

  За област Варна за 14- дневен период коефициентът на заболеваемост е 216 на 100 хил. население, като броят на болните се увеличава всяка семица. Общият брой положителни случаи на коронавирус за този период е 593, допълни тя, цитирана от Радио Варна.

  Към 9 ч. днес в лечебните заведения на територията на Варненска област има 91 свободни легла, интезивните отделения са наполовина запълнени. При нужда лечебните заведения ще увеличат капацитета на легловата си база, увери областният управител Стоян Пасев.

  Ваксинацията се провежда по график, съобразно възможностите, каза още д-р Дочка Михайлова и отбеляза, че “зелени коридори” се отварят периодично. Не можем да си позволим неограничено ваксиниране заради проблема с броя ваксини, каза още Михайлова. По 50 човека могат да преминат през тях на ден, а записванията надвишават бройката многократно само за час, обясни още тя, като увери, че доставки на ваксини пристигат всяка седмица.

  Приоритетно с ваксината на “Пфайзер“ ще се имунизират участниците в изборите. Някои от кандидатите за депутати вече са ваксинирани. До 10-и всички трябва да са получили първата си доза от препарата, за да може до изборите да получат и втората.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg