• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Радев недоволен: Мотивите за отмяна тържествата на Шипка са политически
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция за това, че отмениха тържествените чествания на Шипка“, заяви президентът Румен Радев.

  „Както виждате мотивите са били политически, а не здравни. Контрастът между отменените официални чествания на Шипка и тяхното разрешаване в градовете и отворените ресторанти и търговски обекти, е очебиен и няма никаква здравна логика“, продължи с критиките Радев.

  Още вчера здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов обясни, че спекулацията, че държавата е забранила тържествата за 3-ти март на връх Шипка, е лъжа. „Това е една много голяма лъжа. Или президентът лъже, или лъжат президента. Трябва да сме наясно какво точно се случва“, коментира министърът. Беше прочетено и официалното писмо, в което се сочи, че „провеждането на чествания и празнични събития следва да бъде позволено, но ограничено до събития на открито“.

  „Крайно време е здравните власти да се разберат кой какво говори, кой какво пише, кой какво праща, за да няма този хаос. Защото отмяната на официалната част е в резултат на писмо. Благодарение на смелостта и патриотизма на българите не беше опорочен националният празник“, заяви Радев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg