• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Условна присъда за кражба на метали получи наркозависим
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Той е осъден да заплати на гражданския ищец обезщетение за претърпените в резултат на деянието имуществени вреди, заедно със законната лихва върху тях

  Районен съд – Варна осъди наркозависим за кражба на метали.

  Самата кражба е осъществена в условия на продължавано престъпление, с три отделни деяния, извършени по идентичен начин, през непродължителен период от време – в дните от 11 до 13 ноември 2018 г. На три пъти през този период подсъдимият отивал с автомобил до разположени в близост до главен път оранжерии във Варненско. Чрез използване на технически средства, като чук, метални ножовки и ножица, той срязал и отнел чужди движими вещи – 7 железни конструкции и 380 броя железни елементи, на обща стойност за над 1700 лева. С натоварените на колата железа подсъдимият бил забелязан от очевидци в района. На четвъртия ден той отново отишъл там, спрял автомобила на черен път между оранжериите и изпушил цигара с наркотик, вследствие на което заспал на шофьорското място. Така бил заварен от познат на собственика, който видял липсващите конструкции, сигнализирал за случващото се и на място пристигнала полиция.

  За извършената кражба, съдът осъди 42-годишния подсъдим на 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той е осъден да заплати на гражданския ищец обезщетение за претърпените в резултат на деянието имуществени вреди, заедно със законната лихва върху тях. В негова тежест са и направените по делото разноски. Присъдата Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg