• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Илиян Василев: Ето това беше опасността – зелените да позеленеят целия ДБ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От Фейсбук профила на Илиян Василев

  Това е от програмата на ДБ. Явно този, който я писал не е помирисвал реална енергетика. Зелен фонд, зелени политици, зелена енергия, зелени инвестиции, зелено небе, зелен водород, зелен ум.

  Ето това беше опасността – зелените да позеленеят целия ДБ и от дясна, да стане еко, антибизнес коалиция. Десните винаги правят сметка за разходи – ползи, за въздействие, за риск. Левите от Маркс през Ленин строят идеали, бъдеще, което унищожава настоящето.

  Само чуйте:

  „Цялостно модернизиране на комплекса „Марица изток” от въглища към производство на зелена енергия, зелен водород, електроцентрали на зелен водород и системи за съхранение на енергия. По този начин ще се запазят максимален брой работни места в комплекса, доходите значително ще нараснат и замърсяването на природата ще спре. Има пълна финансова обезпеченост за това от инструментите по „Зеления пакт”, „Въглищни региони в преход” и „Модернизационния фонд” на ЕС.

  Разработване на прозрачен и конкурентен (търгове) механизъм, чрез договори за разлика с ФСЕС (Фонда за сигурност на електроенергийната система) за стимулиране на инвестициите в производство и потреблението на „зелен” водород и инвестициите в системи за съхранение на енергия. Има пълна финансова обезпеченост за такава политика от инструментите на „Зеления пакт”, „Плана за възстановяване и устойчивост” и „Модернизационния фонд”.

  Подозирам че това е поредния план за усвояване на еврозелени средства. Не са и чували за технологии за улавяне и складиране на въглерод, за хибридни технологии, за пазарни механизми.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg