• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Задържаха 55-годишен за каналджийство на нелегални мигранти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

   

  Районната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем 55-годишен хасковлия за каналджийство – опитал да подпомогне чужди граждани незаконно да преминат през страната.

  На 6 март 2021 г., в землището на с. Генералово, общ. Свиленград, служители на Гранично полицейско управление – Ново село установили товарен автомобил, в чието товарното помещение се намирали група от 12 чужди граждани от Сирия и Ирак – 4 жени, 5 мъже и три малолетни деца. Незабавно били извършени действия по разследването под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Установено е, че водачът на камиона е следвало да ги транспортира до Свиленград, а оттам до София.

  Събрани са доказателства, че гражданите на Сирия и Ирак са били прекарани нелегално от каналджия, на когото платили между 2 000 и 4 000 евро, за да стигнат до София.

  Пресекли са границата в района на граничен репер на река Марица, в землището на село Генералово, общ.Свиленград. Като веществено доказателство по делото е приобщено моторното превозно средство – товарен автомобил, послужил за извършване на престъплението.

  Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа. Предстои обвинението да внесе искане в съда за определяне на мярка за задържане за постоянно в ареста.

  Действията по разследването продължават. Чужденците са настанени в миграционен център.

  Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Районна прокуратура – Хасково и Гранична полиция, в който участваха Мария Кирилова, заместник-районен прокурор и Стоян Мандаджиев, директор на Регионална дирекция “Гранична полиция”- гр. Смолян.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg