• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Министър Кралев проведе работна среща със спортните клубове в Сливен
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с представители на спортните клубове в Сливен. По време на обсъжданията бяха засегнати редица теми, които са на дневен ред за спортната общественост в града.

  Кралев отбеляза, че до момента в спортна инфраструктура са инвестирани над 500 млн. лв. от правителствата на Бойко Борисов. “Със собствени средства Министерството на младежта и спорта ремонтира и изгради близо 100 тренировъчни зали и съоръжения. Стартирахме първия етап от изграждането на физкултурни салони в български училища. Планираме тази програма да продължи и да се строят по 25 салона всяка година. В Сливен ще бъдат изградени две подобни съоръжения със средства, отпуснати от Министерски съвет – в Профилираната природо-математическа гимназия “Добри Чинтулов” и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици “Захарий Стоянов. Общата инвестиция е в размер на близо 1,8 млн. лв.“, заяви спортният министър.

  Кралев обяви, че инвестициите в спортна инфраструктура ще продължат със същите темпове. В Сливен с финансиране от Министерски съвет беше извършен ремонт на зала “Асеновец“ на стойност 1,3 млн. лв. През 2016 г. ММС осигури 575 541 лв. за изграждане на зала за борба, а през 2015 г. с отпуснати 93 633 лв. беше изградена отоплителна инсталация на закритата лекоатлетическа писта в града. “Няма да спрем с амбициозните проекти, защото в продължение на 30 години не беше направено нищо по отношение на спортните обекти. Има работа в цялата страна”, каза Кралев.

  Представителите на клубовете в Сливен благодариха на министъра на младежта и спорта, че средствата за тяхната дейност са увеличени двойно през 2021 г. 16 клуба от града получават субсидия от ММС в размер на 290 493 лв.

  “Плановете ни са финансирането да продължи да се увеличава. Целта е в следващите 4 години средствата по Програмата за развитие на спортните клубове да бъдат вдигнати с до 200% за целия период”, обяви Красен Кралев. Той отбеляза още, че се планира да бъде извършена реформа в спортните училища, да се повиши квалификацията на треньорите и да бъде регламентиран техният статут, както и да се направи широко внедряване на научно-приложната дейност в спорта за високи постижения.

  Кралев, кметът на Сливен Стефан Радев и представителите на спортната общественост обсъдиха възможността за изграждането на многофункционална спортна зала в града и футболен терен, който да бъде използван от местните таланти. Спортният министър пое ангажимент към боксов клуб “Сливен” да бъде закупено тренировъчно оборудване за залата, в която се подготвят състезателите. Красен Кралев обяви, че през 2021 г. ММС ще подкрепи и провеждането на емблематичната за региона автомобилна надпревара Рали “Сливен”, за което получи благодарност от представителите на АСК “Скорпион”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg