• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  И Враца скочи срещу “спуснатите” отгоре кандидати в листите на партията на Слави
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Продължават скандалите в партията на Слави, като вече и структурите във Враца се обявиха срещу “спуснатите” отгоре кандидати в листите на „Има такъв народ“.

  „Нашият глас за реденето на листите не беше чут от никой остава усещането за задкулисни договорки. За нас е важно с кой да работим и подкрепяме, а не кой ще бяга от листа в листа по областите. Разочаровани сме от забраната за изказване на лични мнения и провеждането на предизборна кампания“, пишат врачани.

  Поддръжници на шоумена-политик от Враца публикуваха отворено писмо до него, в което посочват, че не приемат “спуснатите” от София водач на листата за предстоящите парламентарни избори Георги Георгиев и вторият в нея Иван Хиновски, които са експерти в техните области, но не са познати във Враца.

  „Не бяха взети предвид номинациите и предложенията, които направихме. Първите двама в листата почти не са идвали на място и комуникацията с тях е изключително трудна“, настояват врачани. Те питат защо научават от медиите кой ще е първият и кой втори в листата.

  „В крайна сметка членовете ни остават неуважени и манипулирани. Остава усещането за предрешеност и може би за задкулисни уговорки!

  Затова е важно, когато се определят водачите на листата за парламентарните избори, то това да става след изключително точна преценка. Всяка външно наложена кандидатура без да е обсъдена с хората по места, е тревожен сигнал за нас и води до свиване на поддръжниците“, изтъкват хората от общинските структури на партията на Слави Трифонов. Поддръжниците на „Има такъв народ“ от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй подчертават в писмото си, че за тях е важно с кой ще работим и кого подкрепят.

  „Отказът от взаимопомощ по всякакви партийни и други въпроси, както и целенасоченото бездействие, особено в период на предизборна кампания, срива доверието ни пред избирателите. Разгарящите се дебати, заплахи и интриги, в които не желаем да участваме, са индикатори за проблеми на местно ниво. С тези действия, хората по места не чувстват духа на промяната“, посочват авторите на отвореното писмо.

  В последните дни скандалите в общинските структури на партията на Слави Трифонов избухват един след друг. Основната причина по думите на бившият вече областен координатор в Монтана, е спускането на „парашутисти“ на водещите места в листите за депутати, без да се съобразяват с местната структура.

  Същото се случи вчера и в Пловдив, където на първите три позиции, единствените избираеми, са спуснати софиянци. Така на практика депутат пловдивчанин от партията на Слави Трифонов няма как да има. За раздорите има вина и “сценаристът” Тошко Йорданов, който заплашва да стъжни живота на всеки, който се осмели да пренареди листата на „Има такъв народ“ чрез преференции.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg