• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Седем медала за варненски клубове от Държавното по тенис на маса
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  В класирането по медали СКТМ „Корабостроител’92″ завоюва първо място със спечелените 6 медала

  Седем медала завоюваха варненските клубове по тенис на маса “Комфорт” и „Корабостроител’92″ от държавтото за мъже и жени, което се проведе в Панагюрище от 4 до 7 март.

  Полина Трифонова от СКТМ „Корабостроител’92″ завоюва за четвърта поредна година шампионската титла на сингъл с победа над Мария Йовкова с 4:3 гейма, злато на двойки с Мария Йовкова и сребро на смесени двойки със Ст.Голованов.

  “За първи път Калина Христова спечели медал на сингъл-бронз, като беше много близо да победи европейската шампионка Мария Йовкова, но малки тактически грешки допуснати в четвъртия и шестия гейм я лишиха от финала с Полина Трифонова”, отбелязват от СКТМ „Корабостроител’92″.

  “На полуфинала на двойки Калина Христова заедно с Надя Убчева бяха безапелационни срещу двойката М.Димова /„Асарел Медет“/ и Есин Саид /„Комфорт“ Варна/и победиха с 3:1 гейма, а на финала загубиха от Трифонова и Йовкова с 3:0 гейма”, разказват още от СКТМ „Корабостроител’92″.

  Общо в индивидулното първенставо взеха участие 117 мъже и 48 жени.

  В класирането по медали СКТМ „Корабостроител’92 завоюва първо място със спечелените 6 медала (2 златни, 3 сребърни и 1 бронзов). На второ място се нареди Марек „Дигеста спорт“ с 5 медала (2 златни,2 сребърни и 1 бронзов) и на трето място ЦСКА София с 3 медала (2 златни и 1 сребърен).

  Другият варненски клуб “Комфорт” приключи турнира с един бронзов медал – на Есин Саид. Големият отсъстващ обаче бе главният треньор на клуба Стоян Поппетров, който се състезава при мъжете. Поппетров се възстановява от коронавирус и се надява да бъде готов за следващи състезания.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg