• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Финансират с 10 млн.лв. инвестиционни проекти на Столична община
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  10 милиона лева предостави правителството на днешното си редовно заседание на Столичната община за реализирането на инвестиционни проекти.

  „В тази безпрецедентна ситуация подкрепата от Министерския съвет ни дава възможност да се справим с предизвикателствата, без да натоварваме гражданите на София“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя отбеляза, че с финансовата помощ се отпускат средства за основен ремонт и изграждане на улици и булеварди, за улично осветление, светофарни уредби, релсов път, за развитие на системата за видеонаблюдение, за реконструкция на сграда на детска поликлиника и за придобиване на софтуер.

  Кметът Фандъкова изтъкна, че благодарение на помощта на държавата общината ще пренасочи от бюджета си средства за градския транспорт, който има нужда от подкрепа заради намаления пътникопоток вследствие от пандемията.

  В рамките на заседанието на Министерския съвет кметът Фандъкова информира премиера Бойко Борисов, че Агенция „Пътна инфраструктура“ е подписала договор за изработване на Подробен устройствен план на Околовръстния път в участъка от АМ „Струма“ до булевард „Цар Борис III“. Контрактът ще позволи на агенцията като възложител да обяви процедура за избор на изпълнител на разширяването в този участък на Софийския околовръстен път.

  „Институциите работят много активно, защото софиянци очакват и тази отсечка, която действително е много трудна и скъпа, но завършването й ще облекчи движението“, акцентира премиерът Борисов. Министър-председателят изтъкна, че  разширяването на участъка на  Околовръстното шосе от квартал „Младост“ до АМ “Тракия” е в напреднала фаза. „Така, както бяхме поели ангажимент, ще пуснем движението по отсечката през март“, каза още министър-председателят Бойко Борисов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg