• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Министър Ангелов:Ако искаме да се върнем към нормален живот, правилното е да вярваме в науката
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ако искаме да се върнем към нормален живот, правилното е да вярваме в науката, а науката са ваксините.Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. Оказва се, че колкото и да вярваме, че науката е научила всичко, което трябва да знаем за вируса, остава като че ли една химера. Всеки ден се явяват нови факти, които преобръщат доказани твърдения в науката, допълни той. Проф. Ангелов посочи, че за лекарите, науката е верую, а борбата за живота на всеки български гражданин е водеща.

  По думите му България е постигнала много в борбата срещу коронавируса за тези месеци. ” Със сигурност допуснахме и много грешки”, заяви той  и допълни, че  приема всяка критика, но няма да приеме оплюването или отрицанието на всичко онова, което е постигнато. Професор Ангелов заяви, че приема всяка протегната ръка.

  “Който ви обещава живот без болест, ви лъже. Който твърди, че ние не знаем как да се справим, само защото нещата не вървят, той ви заблуждава- няма справящи се общества във всичко. Губим обаче желанието си да бъдем заедно и заедно да се изправим срещу коронавируса “, посочи той.

  Професор Ангелов благодари на всички, които вярват в мерките, на лекарите и на медицинските сестри, на всички служители, които стоят денонощно на работните си места.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg