• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Условно наказание и глоба за 28-годишен, нарушил карантина
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  28-годишен мъж от населено място в община Аксаково бе осъден за нарушаване на карантината – престъпление по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. По силата на внесено от прокуратурата и одобрено от Районния съд споразумение  на подсъдимия бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се  отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 2000 лева.

  На 18 март миналата година, след пристигане от рискова страна, на основание издадено предписание от Регионална здравна инспекция – Видин, подсъдимият  бил поставен под задължителна 14-дневна карантина във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19. Той посочил адрес, на който трябвало да изпълнява карантинните мерки, но  на 24 март 2020 г. го напуснал и с това нарушил противоепидемичната мярка по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи.

  28-годишният мъж признава вината си и е съгласен с параметрите на наложеното със споразумението наказание. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg