• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Затварят кината и музеите, спират концертите във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Разпоредбата влиза в сила от утре и ще важи до 26 март

  Преустановяват се всички културни и развлекателни мероприятия на територията на област Варна, като мярка за ограничаване на разпространението на заразата от коронавирус. Затворени ще останат кина, музеи, галерии. Забранява се провеждането на всякакви сценични прояви, занятия от танцовото изкуство. Това решение взе на свое заседание областният кризисен щаб, информира Радио Варна.

  Мярката на местно ниво се налага заради наблюдаваната тенденция през последните дни на повишаване броя на доказаните случаи на COVID-19 и наситения културен календар, мотивират решението си властите. Разпоредбата влиза в сила в 0 часа на 12 март т. г. и ще важи до 26 март.

  Стремим се да затваряме по малко, за да се запази нормалното протичане на живота, коментира областният управител Стоян Пасев.

  Той призова хората да спазват противоепидемичните мерки, като посочи, че не трябва да се пренебрегват изискванията, тъй като Варна все още е в червената зона по заболеваемост.

  За много нарушения на 8 март в заведенията съобщи областният управител. Засилени са проверките от контролните органи по заведения, фитнес зали, търговски обекти. Да не се подценява новият щам, за да няма затваряне на всички браншове и пълен локдаун, отправи апел Пасев.

  На този етап няма да връщаме маските на открито, каза още той. Правилата към които трябва да се придържат собствениците на търговски комплекси и големи търговски вериги са да бъде осигурен режим за недопускане струпването на хора на касите и пред самите обекти, спазване на дистанция от 1,5 м в обектите, недопускане на клиенти без защитна маска и извършване на редовна дезинфекция, напомни областният управител.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg