• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Красимир Вълчев: До 2025 г. разходите за висше образование ще стигнат до 1% от БВП
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Водачът на листата на ГЕРБ в Шумен – министърът на образованието Красимир Вълчев, посети Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. „Един от най-важните акценти за развитието на висшето образоване е разширяването на обхвата на техническите специалности и кадри, които да задоволят нуждите на бързо развиващата се индустрия в България“, каза Красимир Вълчев и добави, че Шумен е добър пример за развитието на индустрията и съвсем естествено е университетът да бъде мястото за подготовка на такива кадри.

  Просветният министър в третия кабинет на Бойко Борисов припомни вложените над 2,4 млрд. лв. в сектор „Образование“ през последните 4 години, както и двойния ръст на учителските възнаграждения. „ГЕРБ поема ангажимент разходите за висше образование да стигнат до 1% от БВП през 2025 г., а средната заплата във ВУЗ ще бъде 2800 лв.“, отбеляза той.

  Петя Аврамова

  В момента, в който времето позволява, ще стартира ремонтът на пътя Враца – Горно Пещене – Тишевица – Вировско – Върбица – Габаре. Той е включен в програмата за ремонти на АПИ за 2021 г“. Това стана ясно при обиколката на водача на листата на ГЕРБ – СДС за Враца Петя Аврамова и кандидатите за народни представители Красен Кръстев, Малина Николова и Мирослав Комитски в села от община Враца.

  „Радостно е, че доброто партньорство между местната власт и правителството дава резултат и в малките населени места в общината има все повече подобрения“, каза Петя Аврамова. Срещите се проведоха при спазване на противоепидемичните мерки, заради усложнената обстановка в област Враца.

  По-късно през деня водачът Красен Кралев връчи карти на новоприети членове в структурата на ГЕРБ във Ветово

  Красен Кралев връчи карти на нови членове на ГЕРБ във Ветово

   

  Днес представихме русенската листа на ГЕРБ-СДС в община Ветово. Отец Илия отслужи водосвет в църквата „Свети Иван…

  Публикувахте от Krassen Kralev в Петък, 12 март 2021 г.

   

  Младен Маринов посети Ихтиман

  Обновяването на пътната инфраструктура е в приоритетите ни. Ще обновим стария път, който свързва Елин Пелин и Ихтиман. Сега ни трябва стабилност, не е време за експерименти. Премиерът Борисов е доказал, че може да взима тежки и непопулярни решения. В момента ни е нужен точно такъв лидер, който е признат авторитет в Европа и света”.

  Това заяви Младен Маринов- водач на листата на ГЕРБ- СДС за София област, пред жителите на Ихтиман.

  ГЕРБ откри традиционната си приемна до Часовника в Бургас

  Водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Бургас, Любен Дилов, и останалите кандидати за народни представители дадоха старт на традиционната открита приемна. Тя се намира до Часовника – любимо място за срещи на бургазлии. На събитието присъстваше и зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на община Бургас Димитър Николов.

  Събитието премина при спазване на всички противоепидемични мерки.

  Всеки ден на шатрата до Часовника, в рамките на  предизборната кампания, гражданите ще могат да се срещнат с кандидатите за депутати.

  Росен Желязов в с. Баня

  „Със съдействието на държавата и европейските програми дори и в условията на пандемия българските фирми са запазили производството си. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Благоевграска област Росен Желязков при  посещението си в цех за машинообработка в с. Баня, община Разлог.

  „След спечелен проект по програма ,,Иновации и конкурентоспособност“ имаме закупени нови машини и оборудване на стойност 500 хил. лв., а служителите ни се увеличиха на над 100”, обясни собственикът на фирмата. Той подчерта, че мерките  на държавата за справяне с Ковид кризата и подпомагане на бизнеса са били адекватни.

  Кирил Ананиев присъства на първата копка на реконструкцията на водопровода в две радомирски села

  Започна реконструкцията на довеждащия водопровод между радомирските села Жедна и Негованци. Средствата за реализирането на проекта бяха отпуснати от правителството и са в размер на 2 100 000 лв.

  „Използвам момента да споделя, че за предходния мандат на правителството на ГЕРБ – община Радомир е получила допълнителни средства в размер на приблизително 7 млн. лв. за изпълнение на различни инфраструктурни проекти“, сподели водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за 14-ти МИР – Перник Кирил Ананиев, който присъства на символичната първа копка в село Жедна.  

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg