• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Поставиха под карантина 551 пътника, пристигнали на Летище Варна без РСR тест
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Инспектирани са около 60 обекта, няма нарушение на противоепидемичните мерки

  1220 пътника са пристигнали на Летище Варна през изминалата седмица. 649 пътници са предоставили отрицателни РСR тестове.

  Служители на Държавен здравен контрол към РЗИ-Варна са връчили 551 предписания за поставяне под 10 дневна карантина на лица пристигащи на територията на България, които не са представили РСR тестове за COVID-19. 20 пътника са представили декларации за транзитно преминаване през територията на България и лица, част от екипажи на плавателни средства.

  За периода от 5 до 11 март са извършени близо 60 инспекции във фитнеси, магазини и др. Няма установени нарушения, съобщават още от РЗИ-Варна.

  От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 5 броя проверки, като от тях: 1 в аптека, 4 в лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ и 1 в аптека връзка с чл.56 и чл.56а от Закона за здравето. Няма констатирани нарушения.

  Издадени са 6 Удостоверения, с които се удостоверява, че ЛЗ отговаря на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт. Регистрирани са 3 обекта в които се прилагат неконвенционални методи за благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg