• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  НАП подпомага с над 64 милиона лева 5 440 дружества
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay

  Частично одобрение са получили 3 фирми, 33 кандидати не са отговаряли на изискванията

  Над 64 милиона лева плати НАП по програмата за подкрепа с оборотен капитал на 5 440 дружества, засегнати от противоепидемичните мерки, съобщиха от приходната агенция. Частично одобрение са получили 3 фирми, а откази са постановени за 33 кандидати, които не са отговаряли на изискванията за отпускането на помощта.

  Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси ще продължи през месец март, съобщават от приходната агенция. Одобрените кандидати ще получат уведомление от НАП за участие в процедурата при новите условия, утвърдени от изпълнителния директор на НАП. Те ще трябва да представят допълнителна информация за оборотите си за месеците февруари и март 2021 година, в случай че не са осъществявали дейност заради въведените със заповед на здравния министър противоепидемични мерки.

  На всяка от компаниите, която е одобрена на първата фаза на Програмата, ще бъде изпратено уведомление, като с него ще бъде поставен срок от 7 работни, в който да се добавят данните за оборотите за преустановените дейности в периода февруари и март 2021г.

  Участието в новата процедура, без одобрение на подадено заявление и изпратено уведомление от НАП, не е възможно, уточняват от приходната агенция.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg