• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Фандъкова: Ако се наложи, следващата мярка е затваряне на молове и фитнеси
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  По настояване на директора на Столичното РЗИ следващата мярка, ако се наложи, ще е затваряне на големи търговски вериги и фитнеси. Това съобщи пред NOVA кметът на София Йорданка Фандъкова.

  Ситуацията в столицата остава тревожна. „Най-голямото ми притеснение е болниците в София да имат капацитет, за да могат да оказват качествена помощ на всеки нуждаещ се”, каза тя, като обясни, че все още има свободни места в лечебните заведения.

  Кметът посочи, че за днешния ден броят на новозаразените в столицата е по-малък от вчера, но въпреки това кривата върви нагоре.

  Контролът е засилен, повечето хора в София спазват мерките, за което много благодаря, допълни тя. „Само това може да ни помогне. Контролните органи са безкомпромисни. Вчера инспекторатът и полицията са направили 350 проверки в различни търговски обекти, има 12 акта само, което означава, че в голяма степен мерките се спазват. Задължително продължаваме много строгите проверки, надявам се това да допринесе мерките, които сме предприели да са достатъчни, ако не, ще затегнем допълнително мерките през следващите седмици“, посочи Фандъкова.

  Кметът уточни, че в София никога не е имало пълен локдаун. Посочи, че се акцентира върху няколко неща – да се минимализира събирането на много хора, да се даде възможност да се спазват мерките и да се осъществява строг контрол.

  „Ако трябваше да решавам за затварянето на училищата, от образователна гледна точка, бих предложила не само да се затворят последни, но и изобщо да не става това. Много ученици ми пишат за това”, категорична беше тя.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg