• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ремонтират над 140 километра от републиканските пътища в област Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка Архив

  Работата по 9 от участъците е започнала още през миналата година и трябва да приключи до края на есента

  Над 140 километра от републиканските пътища в област Варна ще бъдат ремонтирани. Работата по девет от пътните участъци е започнала още през миналата година и трябва да приключи до края на есента, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура. Директорът на Областно пътно управление във Варна Румен Илиев подчерта пред кореспондента на БНР в морската столица Даниела Стойнова, че третокласната пътна мрежа е много важна, защото свързва минимум 4 или 5 села в едно с републиканската пътна мрежа.

  В момента в превантивен ремонт са девет обекта на територията на областта и до края на септември трябва да бъдат приключени, конкретизира Илиев. Ремонтните работи са на обща стойност близо 118 милиона лева.

  Най-мащабни са ремнтите по първокласните пътища 1-2 и 1-9. Първият е от границата на област Варна с Шумен до гробищния парк. Става въпрос за отсечка от 51 километра, чийто ремонт е на стойност 48 милиона лева. Вторият първокласен път е т.нар северно платно от Слънчев бряг до спирка Евксиноград и Долна Трака. Стойността на тази отсечка е 1 милион и 600 000 лева.

  Другите предстоящи ремонти, за които разказва Румен Илиев са в община Вълчи дол и включва селата Добротич, Михалич, Искър.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg