• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Зелен коридор за румънците по Великден искат от Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Задължителният PCR тест отказва много туристи от северната ни съседка, които искат да посетят България по празниците

  На фона на информацията за засилен интерес към България след туристическа борса в Букурещ, масови анулации на румънски туристи за Великден отчитат от Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Причината е, че до 30 април румънците, които искат да влязат в България трябва да имат PCR тест. От асоциацията настояват да се отвори зелен коридор за румънските туристи за Великден, съобщи за Радио Варна нейният председател Павлин Косев.

  “Ако е възможно да се отвори зелен коридор за румънския пазар, така че два дни по-рано тези хора да могат да дойдат без PCR тестове. Става въпрос за ден-два, а не за някакъв голям период. Иначе почивката ще им излезе златна”, коментира Косев.

  Едва 20% са направените резервации за Великден в хотел до Каварна с над 1 300 легла, съобщи още Косев. Резервациите не са сигурни, защото туристите се страхуват да ги предплатят.

  “Никой хотел няма предприеме отваряне и да трупа загуби” , подчерта Косев и припомни, че след Великден традиционно пада запълняемостта на туристическите ни бази.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg