• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ВСУ „Черноризец Храбър“ в топ три на частните университети в страната
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ е в ТОП 3 на частните университети в България и в ТОП 10 на висшите училища в страната за 2021 г., според класацията на UniRank – независимата световна информационна търсачка за висше образование.

  Класирането включва 48 университета в страната и е базирано върху валидни, безпристрастни уеб показатели, предоставени от независими източници, които съдържат: акредитационната оценка на висшето училище, бакалавърски, магистърски и докторски програми на обучение, достъпност до ресурси, видимост в интернет, високи постижения, доверие и авторитет.

  В класацията за популярност в уеб пространството и социалните мрежи, ВСУ „Черноризец Храбър“ е на второ място сред университетите в страната в YouTube. Университетът е и в първата десетка в социалната мрежа Facebook, където има над 15 500 приятели и последователи.

  UniRank е международен портал за висше образование и търсачка, включваща отзиви и класации на над 13 800 официално признати университети и колежи в 200 държави. Тя има за цел да даде информация кои са най-популярните университети по държави или региони. Класацията не ползва данни, предоставени от университетите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg