• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пълен локдаун в България за 10 дни от понеделник
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  От понеделник, 22 март,  се въвеждат ограничителни мерки за 10 дни в цялата страна, това обяви на брифинг в Министерския съвет министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

  Преустановяват се посещенията в заведенията, допускат се само доставки за дома и офиси. Преустановяват се учебните занятия, с изключение на упражнения за определени специалности във висшите учебни заведения. Затварят детските градини и ясли.

  Преустановява се работата на фитнес залите и басейните. Преустановяват се посещенията на кина, музеи, театри, галерии, танцови занятия и др. Тържества като сватби и кръщенета се провеждат с до 15 човека.

  Спират се посещенията в казина, във всички търговски обекти, предлагащи нехранителни стоки с площ над 300 кв.м, с изключение на хранителните стоки. Спират се посещенията в търговските центрове и молове. Преустановява се провеждането на конгреси и конференции, семинари, обучения,  изложения.Спортните мероприятия ще се провеждат без публика.

  Министър Ангелов апелира взетите мерки да не се превръщат в част от предизборната кампания на отделните партии.Той призова политическите лидери да предприемат необходимите според тях действия, за да докажат грижата си към всеки отделен човек в страната.

  Подробно разписана заповед за всички предприети мерки се очаква до края на деня.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg