• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Русия настоява за извинение след думите на Байдън
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Русия поиска извинение от Съединените щати, след като президентът Джо Байдън заяви, че смята Владимир Путин за „убиец“, съобщи „Ройтерс“. В интервю за ABC News, излъчено вчера, Байдън също така описа Путин като човек без душа и обеща, че ще си плати за предполагаемата намеса на Русия в президентските избори през 2020 г. в САЩ, нещо, което Кремъл отрича.

  В крайно необичаен ход след интервюто на Байдън, Русия в сряда заяви, че привиква посланика си в САЩ за спешни консултации относно бъдещето на отношенията между САЩ и Русия.

  Константин Косачов, заместник-председател на горната камара на парламента, заяви, че коментарите на Байдън са неприемливи и  неизбежно ще възпламенят и без това лошите отношения между двете страни.

  Той каза, че отзоваването на посланика на Русия в САЩ е била единствената разумна стъпка при тези обстоятелства.

  „Подозирам, че няма да е последният, ако няма обяснение или извинение от американска страна“, каза Косачов в публикация във Facebook.

  „Този вид оценка не е допустима от устата на държавник от такъв ранг. Този вид изявления не са приемливи при никакви обстоятелства “, добави той, наричайки го повратен момент в отношенията между САЩ и Русия.

  Кремъл все още не е отговорил публично, но се очаква това да стане днес.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg