• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Новата зала във Владиславово приема Държавното по кикбокс?
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Председателят на националната конфедерация по кикбокс и муай тай инспектира съоръжението, което най вероятно ще приеме и детски турнир наесен

  Новопостроената спортна зала във варненския квартал “Владислав Варненчик” най-вероятно ще приеме Държавния шампионат по кикбокс в стил лоу кик наесен. Това стана ясно след като председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай Галин Димов и националният селекционер Владимир Вълев инспектираха съоръжението. Те бяха придружени от районния кмет Николай Костадинов. Очакванията са паралелно с държавното първенство през октомври в залата във Владиславово да се проведе и турнир по кикбокс за деца.

  “Останах много приятно изненадан от тази прекрасна идея, защото аз и Влади сме израснали в този квартал и тук и двамата сме започнали своята кариера като спортисти. Всички се съгласихме, че кварталът и спортния комплекс разполагат с перфектните условия за провеждане на шампионат от такъв ранг”, написа в профила си в социалните мрежи Галин Димов.

  Уникалният многофункционален комплекс, построен благодарение на усилията на кмета на Община Варна Иван Портних и на районния кмет Николай Костадинов, е с около 300 седящи места и е втора по големина след зала „Конгресна“ в ДКС в морската столица. Комплексът разполага с игрища за футбол, игрище за волейбол, за баскетбол, два тенис корта, алея за бягане, зона за каране на ройлери, стрийт фитнес, детска площадка, места за отдих, подземен паркинг и външен паркинг.

  “Инвестициите в спортната инфраструктура, които Министерство на младежта и спорта и Община Варна правят подобряват и позволяват развитието на масовия спорт и на спорта за високи постижения! Спортът е здраве! Чрез него се утвърждават справедливостта и борбения дух като ценности, поддържа се силно обществото”, допълва Димов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg