От "Пирогов" възмутени: Недопустимо е болницата да се използва за предизборни цели

Oт лечебното заведение излязоха с позиция

"УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" е обект от стратегическо значение за националната сигурност на страната, която се крепи на живота и здравето на населението! В разгара на надпреварата за депутатски места в новото Народно събрание, е недопустимо болницата да се използва за предизборни цели и агитация".

Това се посочва в позиция на лечебното заведение, публикувана във Фейсбук. Повод за нея стана  видео, излъчено в социалната мрежа, с участието на кандидатите за народни представители от "Демократична България", Христо Иванов и д-р Александър Симидчиев.

"Най-голямата спешна болница в страната ежечасно поема най-тежките случаи в България, а през последната година работи в извънреден режим с непрекъснато пълнещи се COVID-19 отделения. През последния месец новият вариант на коронавируса отново увеличи броя на хората, които се нуждаят от нашата помощ. Успоредно с това нашите специалисти активно се включват и във ваксинационния процес. Спешните случаи от всякакво естество не са на пауза и не намаляват. Ето защо считаме за некоректно Болницата, спешният център и непрекъснато пристигащите линейки пред него да се използват за фон на предизборни обръщения и агитация. Категорично се противопоставяме на това здравето и живота на гражданите, спокойствието на нашите пациенти, специалисти и лекари на първа линия да се използват с политически цели!", се посочва още в позицията на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов".