• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Акция: Задържаха няколко души, заподозрени са в шпионаж
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Няколко души, които са заподозрени в шпионаж в полза на чужда държава, бяха арестувани вчера след обяд при акция на ДАНС и полицията.

  На изходите на София полицаи спираха и проверяваха всички коли и автобуси на входа на магистрала „Тракия“ в посока Пловдив. Полицаи проверяваха и всички коли на влизане и излизане от село Лозен. В късния следобед съсредоточено бе и присъствието на полицейски екипи в района на квартал „Гоце Делчев“ и „Манастирски ливади“-изток. Проверяващи екипи имаше и по булевард „Тодор Каблешков“.
  През вчерашния ден са обискирани и няколко адреса в южните квартали на София и в кварталите посока Перник.

  По информация на NOVA акцията е била срещу изнасянето на секретна държавна информация. Според източници на телевизията се разследва група от хора, за които се предполага, че са предавали тайни данни към чужда държава, вероятно Русия. Информацията все още не е потвърдена. Част от разследваните са действащи български държавни служители, които са имали достъп до секретна информация, важна за страната ни. Вече има задържани по шпионската афера, но предстои да се уточнява какви данни са изнесени от тях, в каква степен застрашават националната сигурност и в какъв период от време са работили.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg