• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Поставиха под карантина над 520 пътника, пристигнали на летище Варна без РСR тест
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Направени са около 60 проверки за спазване на противоепидемичните мерки

  1220 пътника са пристигнали на Летище Варна през изминалата седмица. 664 пътници са предоставили отрицателен РСR тест, а 27 са
  представили декларации за транзитно преминаване през територията на България. Връчени са 529 предписания за поставяне под 10 дневна карантина на лица пристигащи на територията на България, които не са представили РСR тестове за COVID-19, съобщават от РЗИ-Варна.

  Служители на отдел Държавен здравен контрол към Регионалната инспекция в морския град са извършили 59 проверки на различни обекти в това число здравни кабинети, детски занимални, фитнес зали, школи по народни танци и др.

  Служители на отдел ДЗК са извършили три съвместни проверки с представители на специализирани полицейски сили в ресторант, бар и кафе –аперитив, след 23.00 ч., при които не са констатирани нарушения.

  Изготвени и връчени са 6 предписания за противоепидемични мерки.

  Служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” е направена една проверка в лечебно заведение за извънболнична медицинска помощ. Издадени са 6 Удостоверения, с които се удостоверява, че ЛЗ отговаря на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт. Изготвени и връчени са 3 акта за административно нарушение на аптека.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg