• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  1000 евро глоба за почивка в чужбина въведе Словакия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Властите драстично затегнаха ограничителните мерки

  Поради разпространението на коронавируса словашките власти временно забраниха на жителите на страната да почиват в чужбина. Нарушителите на забраната ще бъдат глобявани с 1000 евро, съобщи словашката телевизия, цитирана от БНР.

  Епидемичната ситуация в републиката не се подобрява. В страната се разпространяват нови щамове на коронавирус, чиито приносители се оказаха словаците, завърнаха от почивки в чужбина. От началото на тази година около 30 000 са прекарали почивката си в чужбина.

  В страната с население е около 5,5 милиона граждани общият брой на заразените с коронавирус е 346 149. Починали са 8894 жители.

  От 1 октомври 2020 г. в страната действа извънредно положение, а от 1 януари властите драстично затегнаха ограничителните мерки. От 17 февруари за всички пристигащи в страната се осигурява задължителна двуседмична самоизолация, която може да бъде прекъсната най-рано на осмия ден при отрицателен PCR тест.

  В Словакия комендантски час е в сила от 20:00 до 01:00 местно време, а от 05:00 до 20:00 има забрана за напускане на жилищни помещения без спешна нужда. В републиката са затворени предприятия за предоставяне на битови услуги и повечето магазини, задължително е носенето на маски с повишена защита на обществени места.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg