• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Доц. Ангел Кунчев: Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Срещаме се с една от най-ожесточените вълни на COVID-19, в средата на април ще започнат да намаляват случаите, ако не се появят много различни варианти, смята главният държавен здравен инспектор

  Затварянето за 10 дни може да не е достатъчно. Такова мнение изрази главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на Нова телевизия.

  „Очакваме да видим реакцията на тези мерки. Може да се окажат недостатъчни тези 10 дни. Много се надявам да не е така. Надявам се да видим вече, ако не пречупване на кривата, то поне задържане на стойностите”, обясни доц. Кунчев.

  По думите му в момента няма какво друго да се направи освен затварянето.

  „Освен да ваксинираме, да лекуваме тези, които се нуждаят, и да ограничаваме контактите, нямаме други инструменти”, каза доц. Кунчев.

  Той изрази надежда, че до края на годината ще се появят лекарства, които успешно да лекуват COVID-19.

  „Виждате какво се случва и с ваксините. Въпреки огромното ни желание, не се изпълняват договорите, забавянето се отрази до степен почти да спре имунизационния процес. Много се надявам, че всичко това ще се навакса”, коментира доц. Кунчев.

  Здравните власти очакват и четвъртата разрешена ваксина, която се поставя само веднъж, което ще ускори процеса по имунизация.

  „Няма фирма, която да не оряза количествата. Това обърка целия процес. Но каквото дойде в България се разпределя”, обясни доц. Кунчев. По думите му през април се очакват 580 00 дози ваксини, като с това ще се приключи с първите 3 фази.

  „Срещаме се с една от най-ожесточените вълни, тя ще е 3-4 седмици. В средата на април ще започнат да падат случаите, ако не се появят много различни варианти”, смята главният държавен здравен инспектор.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg