• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Карин дом ще проведе безплатни консултации за деца с Даун Синдром от цялата страна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  По повод Международния ден на хората със синдром на Даун, който отбелязваме всяка година на 21-ви март, Карин дом стартира записвания за еднократни консултации за деца с Даун синдром на възраст до 7г. Повече информация за инициативата и как да се включите, можете да видите на този адрес..

  Безкрайно много са въпросите, които тревожат родителите в различни етапи от развитието на детето и усвояването на различни умения. За това екипът на Карин дом реши да подкрепи децата и техните семейства като стартира еднократни консултации. Специалистите, които ще се включат са: рехабилитатор, ерготерапевт, логопед, психолог, социален работник, специалист по кърмене.

  На сайта на Карин дом семейства и специалисти, които работят с деца със синдром на Даун, могат да открият насоки за игри и занимания, за използване на силните страни на децата при учене и стимули за развитие. Децата със синдром на Даун всеки ден трупат опит, развиват своите умения да общуват, да играят, да взаимодействат с връстниците си, да творят, да учат. Децата могат успешно да се интегрират в общообразователните детски градини и училища, с израстването си стават все по-самостоятелни и независими. Имат потенциал да се реализират на пазара на труда.

  Усилията на екипа на Карин дом в подкрепата на децата и семействата, които с много обич отглеждат своите слънчеви деца, започват от самото създаване на терапевтичния център преди 25 години и продължават до днес.

  На 21-ви март хората в цял свят обуват шарени чорапи, за да покажат, че светът е шарен и в знак на съпричастност и разбиране. Децата имат много възможности, а ние можем да ги подкрепим с много обич, знания и умения, да предложим подходящи занимания и игри за стимулиране на тяхното индивидуално развитие!

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg