• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Kрасен Кралев получи почетен плакет от европейския и световен вицешампион по вдигане на тежести Радостин Димитров
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна със симпатизанти в район “Младост” и район “Одесос” във Варна. Той благодари за силната подкрепа и доверието, което му гласуват винаги. Министър Кралев акцентира, че винаги се среща очи и очи с хората, изслушава исканията им и работи за тяхното изпълнение.

  “Вие сте нашият коректив и ни давате шанс да сме по-добри. Само със стабилна държава и единно общество можем да преминем през тези тежки времена”, каза Кралев.

  По време на срещата европейския и световен вицешампион по вдигане на тежести и президент на СК “Титан” Радостин Димитров връчи почетен плакет в знак на благодарност на Красен Кралев.

  “Огромни благодарности на г-н Кралев за всичко, което прави за нас и целия български спорт. Това е първият спортен министър, който работи усилено за развитието на спорта в цяла България”, посочи Радостин Димитров.

  Припомняме,че че през 2019 г. залата за вдигане на тежести към Спортно училище “Георги Бенковски” бе изцяло реконструирана със средства отпуснати от ММС на стойност 110 450 лв.  През последните няколко години Министерство на младежта и спорта и Министерски съвет са отпуснали близо 20 млн. лв за спортна и фраструктура във Варна и района. Извършен е цялостен ремонт на Двореца на културата и спорта на стойност 12, 8 млн.лв., там се изгради и една от най-модерните боксови зали в страната. В ДКС се организират състезания от най-висок ранг и 14 клуба провеждат своите тренировки.

  Основно е ремонтирана НСБ “Спортпалас”, цялостна модернизация и промяна на облика се извърши на стадион “Тича” и стадион “Спартак”. Реконструкцията на зала “Владислав” в спортен комплекс “Черно море” е на стойност 668 479 лв. Изгради се изцяло нов хангар за лодки във ветроходна спортна база „Бриз”, монтирано е осветление на тенис кортовете „Черно море – Елит” и др. За реновиране на Спортно училище „Георги Бенковски” са отпуснати 2,8 млн.лв, допълнително се реконструира залата за вдигане на тежести за 115 470 лв.

  В момента се изграждат три игрища за мини футбол в Игнатиево, Цонево и Бенковски за близо 450 000 лв.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg