• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Затвор и глоба за 31-годишен наркопласьор във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Заловен е в края на 2018-а

  31-годишният Д.А., предаден на съд от Окръжна прокуратура – Варна за това, че без надлежно разрешително, държал с цел разпространение прекурсори и материали за производство на високорискови наркотични вещества (метамфетамин), бе осъден на 2 години лишаване от свобода.

  Осъденият ще заплати и глоба в размер на 20 000 лева. Мъжът призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и заяви, че желае делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета. Така състав на Варненския окръжен съд, след като редуцира наказанието с оглед на съкратената процедура, определи присъда в размер на 2 години лишаване от свобода, при общ режим.

  Мъжът бил признат за виновен, че на 21 декември 2018 г., в района на магазин за хранителни стоки на улица „Бяла Черква“ във Варна, по време на полицейска проверка, било установено, че държи в себе си два литра „Толуол“, пакет с 11,18 грама червен фосфор и електронна везна. Намерените в него вещества Д.А. щял да използва за производство на наркотици, които възнамерявал да продаде.

  Присъдата на Окръжен съд – Варна подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд в 15-дневен срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg