• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Младежи ще разработват софтуерни проекти във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Те ще работят по темите ” Инфраструктура и околна среда”, “Дигитализация на образованието”, “Спорт и свободно време”, “Умен транспорт”, “Здравеопазване по време на пандемия” и др.

  Онлайн събитие за разработване на софтуерни проекти, т.нар. хекатон “Smart Solutions for Smart Varna”, ще се проведе безплатно за ученици и студенти от Варна в дните от 26 до 28 март, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Организатор на хекатона е МенторМейт и Икономическия университет, с финансовата подкрепа на Община Варна.

  Екипите ще могат да разработват софтуерни или хардуерни проекти, като избират сами технологиите и езиците, с които ще работят. На тяхно разположение ще бъдат и софтуерни специалисти с дългогодишен опит, които ще влязат в ролята на техни ментори и ще им помагат в реализацията на проектите. Част от темите, по които ще работят участниците, са ” Инфраструктура и околна среда”, “Дигитализация на образованието”, “Спорт и свободно време”, “Умен транспорт”, “Здравеопазване по време на пандемия” и други.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg