• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Летищата във Варна и Бургас получиха здравна акредитация
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Сертификатите потвърждават усилията за  прилагане на противоепидемични мерки

  Летищата във Варна и Бургас станаха първите български летища удостоени със здравна акредитация от международния съвет на летищата. Сертификатите за здравна акредитация на летищата, издадени от Международния съвет на летищата потвърждават усилията за прилагане на противоепидемични мерки, с цел да се осигури обезопасена от COVID среда и безпроблемен престой на летищата в двата морски града.

  Всички аспекти на внедрените мерки за здраве и безопасност, прилагани на черноморските летищата бяха разгледани и оценени, според подробната информация в над 60 направления изложена в доклада.

  Действията на летището и тяхното съответствие с насоките за рестартиране и възстановяване на авиационния бизнес на Международния съвет на летищата и Препоръките на работната група за рестартиране на авиацията на Съвета на Международната организация за гражданска авиация бяха анализирани.

  В допълнение, аерогарите ясно демонстрираха прилагането на най-добрите практики в индустрията по отношение на различните направления, включително: почистване и дезинфекция, здравен контрол, физическо дистанциране, защита на персонала и пътниците, преконфигуриране на летищните пространства, комуникации и информираност.

  Здравното акредитиране е важна стъпка напред в дългосрочното планиране за възстановяване на дейността на фирмата концесионер на двете летища. Това е признание, което подчертава устойчивите практики на двете летища, насочени към безопасността и сигурността на своите служители и пътници.

  През изминалата година, възвръщането на доверието на пътниците бе един от най-високо поставените приоритети на летищния оператор „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, който предприе редица мерки и действия в тази посока. Обработката на хиляди висококонтактни зони за пътници и служители с иновативното nano-антимикробно покритие за дългосрочна повърхностна защита и въвеждане на летищни агенти, отговорни да съблюдават спазването на мерките за безопасност от страна на пътниците, и улесняването на тяхното пребиваване на летището, въвеждането на инструменти за самостоятелно обслужване и безконтактни процеси, повишена информираност и комуникация, както и сътрудничество с регулаторните органи са добри примери на въведените извънредни мерки на двете летища.

  Щастлив и горд съм от това признание, което награждава положените от нас усилия, да осигурим безопасност и сигурност на всички наши пътници и служители, по време на кризата COVID-19 в страната, подчерта главният изпълнителен директор на Фрапорт България Франк Кванте. Благодарен съм за ангажираността на колегите на нашите черноморски летища през този изключителен период от време, което се стремим успешно да управляваме заедно, допълни той.

  Здравната акредитация на летищата е допълнителен източник на мотивация за Фрапорт Туин Стар да продължи да прилага иновативни инструменти и устойчиви стратегии, заедно със своите партньори от местните общности, където работи. Според управлението на летищата, това е сигурния начин към подобрение на безопасното и положително преживяване на пътниците на аерогарите в Бургас и Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg