• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пробация за 50-годишна жена, представила фалшива диплома пред КАТ-Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  На 4 август миналата година, пред системен оператор на сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР – Варна, 50-годишната жена подала комплект документи за издаване на шофьорска книжка. Към заявлението тя представила оригинал и собственоръчно заверено за вярност копие от свидетелство за завършено средно образование.

  Дипломата била с посочен издател – Техникум по обществено хранене „Проф. д-р „Асен Златаров” във Варна. При последвалата регулярна проверка съгласно въведените правила за издаване на шофьорски документи, се установява, че 50-годишната подсъдима не е била ученичка в посоченото училище и в регистрационните книги на учебното заведение въобще не фигурира издавана диплома под посочения в документа сериен номер.

  50-годишната жена е неосъждана към датата на инкриминираното деяние. От нея за самото съставяне на неистинския документ не може да бъде търсена наказателна отговорност. По силата на одобрено от съда споразумение тя следва в продължение на 6 месеца да изпълнява задължителни пробационни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационни служители.

  Съдебният акт е окончателен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg