• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Проучват потребностите на работодателите от работна сила
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  На 08.03.2021 г. Агенцията по заетостта стартира първото за 2021 г. проучване на потребностите на работодателите в България от работна сила. Проучването се  реализира на основание чл. 10 от Закона за насърчаване на заетостта съвместно с Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие в 28-те области в страната.

  Първото проучване за 2021 г. се извършва сред работодатели от формирана национално представителна извадка. Целта е да бъдат обхванати всички сектори на икономиката, различни по статут и големина предприятия с териториално разпределение във всички области в страната.

  Работодателите от статистическата извадка имат възможност да попълнят онлайн анкетен формуляр, в който да посочат освен от какви специалисти със средно и висше образование ще имат нужда, какви са потребностите им от работници без специална квалификация и кадри, притежаващи специфична правоспособност, но и как се е отразило влиянието на епидемичната обстановка върху търсенето или освобождаването на работна сила. Те ще могат да посочат и кои са най-необходимите умения, които трябва да притежава търсеният от тях персонал. Анкетният формуляр ще може да се попълва от 8 март до 16 април 2021 г. (вкл.), след което резултатите ще се обобщят и анализират на областно и национално ниво, като информацията ще бъде публикувана на сайта на Агенцията по заетостта.

  Участието е важно за определяне на политиката за професионално образование и насърчаване на заетостта в областта и страната.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg