• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Студенти се запознаха с правата на трудещите се
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Техен ментор в онлайн лекцията беше съдия Марияна Ширванян от Административен съд – Варна

  В Деня на Благовещение студенти от магистърската програма Мениджмънт на човешките ресурси на ИУ-Варна се срещнаха онлайн със съдия Марияна Ширванян от Административен съд – Варна.

  Срещата – разговор даде възможност на изучаващи правни дисциплини студенти да отправят своите въпроси и да научат повече както за юридическата практика на Марияна Ширванян, така и за научните й интереси и обвързаността им със съдийската професия.

  Темата на срещата беше „Трудовата злополука“. Тя бе представена в допълнение на материята по дисциплината „Трудово право“, изучавана от студентите в ОКС “магистър“. Трудовата злополука бе представена като правен институт, обсъдена беше дефиницията на понятието, както и преодоляване на последиците. Споделен беше и чуждестранен опит, и обсъден казус от бюлетин на трудовите злополуки на Австралия. Трудовата злополука бе разгледана и с оглед на пандемията и промяната за работно място, и работно време. Обсъдени бяха основните права, свързани с труда на европейско ниво и приложението им в рамките на вътрешното трудово право в България, като трудовата злополука бе разгледана в контекста на трудовите права. Съдия Ширванян подчерта заложената законодателна идея „Човешкия живот да е максимално защитен“.

  Темата беше представена и в нейната връзка с хуманизма в трудовото право. Съдия Марияна Ширванян. призова студентите да бъдат активни, да следят законодателството, да отстояват правата си.

  Екипът на дисциплината „Трудово право“ изказа специални благодарности на съдия Марияна Ширванян за представената актуална и значима за трудовото право тематика, на Административен – Варна за ползотворното дългогодишно сътрудничество и на всички студенти, които се включиха в дискусията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg