• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Засаждат 100 дръвчета за „Варна -100 години курортен град“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Пресцентър Община Варна

  Инициативата стартира днес – навръх големия християнски празник Благовещение

  Поетапно засаждането на 100 дръвчета започна днес на големия християнски празник Благовещение. Инициативата е първата от поредица събития, свързани с честването на 100-годишния юбилей от обявяването на Варна за курортен град. Организатор е дирекция „Туризъм“ към Община Варна.

  Днес бяха засадени първите дръвчета в Морската градина от представители на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, Съюза на хотелиерите „Златни пясъци”, Асоциацията на сомелиерите, Асоциацията за реклама и комуникации в туризма, Варненската туристическа камара, Съюза на екскурзоводите, Регионалния исторически музей.

  „Знаем, че всичко, което бъде засадено на Благовещение, е с дълбоки корени. По този начин искаме да покажем, че корените и традициите на туризма във Варна са здрави, независимо от пандемията. Чакаме и повече добри новини за бранша“, каза Соня Ангелова, директор на дирекция „Туризъм“ в общината. Инициативата ще продължи и през април със засаждането на още 65 броя липи и 15 иглолистни дървета.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg