• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Карантинираха близо 700 пътника, пристигнали без РСR тест на Летище Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Проверени са 42 обекта за спазване на противоепидемичните мерки през изминалата седмица

  1353 пътника са пристигнали на летище Варна за периода от 19 до 25 март. 645 от тях са предоставили отрицателен РСR тест за COVID-19. Връчени са 698 предписания за поставяне под 10 дневна карантината на лица пристигащи на територията на България, които не са представили РСR тестове за COVID-19. 10 пътника са представили декларации за транзитно преминаване през територията на България и лица, членове на екипажи на плавателни средства.

  През изминалата седмица служители на отдел “Държавен здравен контрол” към РЗИ-Варна са проверили 42 обекта за спазване на противоепидемичните мерки, в това число заведения за хранене, фитнеси, салони за красота, търговски центрове и др.

  Служители на отдел ДЗК са извършили 1046 епидемиологични проучвания на лица с установени положителни PCR тестове и бързи антигени тестове за COVID-19.

  От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности” са направени 9 проверки, от тях 4 в лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ, 1 в лечебно заведение за болнична помощ, 2 в аптеки, 2 дрогерии. Издадени са: 6 Удостоверения, с
  които се удостоверява, че ЛЗ отговаря на здравните изисквания и на съответния медицински стандарт и 5 удостоверения за недостатъчност. Няма наложени административни санкции, съобщават още от РЗИ-Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg