• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Експерт: Летният сезон ще е непредсказуем
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Хотелите ще разчитат отново на български туристи, смята заместник-председателят на Българската асоциация на туристическите агенции

  Българската асоциация на туристическите агенции определя като непредсказуем предстоящия летен сезон . Коментарът направи за “Хоризонт” заместник-председателят на Асоциацията Георги Рачев. По думите му хотелиерският бизнес ще разчита отново на българския турист.

  Отлив на гръцки и румънски посетители отчита бизнесът. Сериозен проблем ще създаде неяснотата около обмисления ваксинационен паспорт за пътуване, отчита Георги Рачев:

  “Може би след време да остане един простичък PСR тест, който засега е доста добър показател – болен ли сте, не сте ли болен.”

  Въпреки проблемите това лято ще се намери вариант за пътуване:

  “Има търсене в основните европейски пазари за почивка. Хората в Европа спестиха големи средства, тъй като не пътуват и няма къде да ги харчат. Едновременно с това има и голямо желание за почивка и започва една безмилостна война кой ще привлече тези туристи на своя страна.”

  На първи май ще бъде открит летният туристически сезон. Това ще стане възможно и заради мерките за подкрепа на сектора:

  “От тук нататък евентуално може да се мисли за други програми, в зависимост от това какво се случва с бизнеса и когато бизнеса е затворен, няма как да не получи подкрепа от държавата, защото ние искаме малка част от тези данъци, които българският туризъм е плащал години наред”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg