• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Боряна Калейн със сребро от многобоя на Световната купа в София
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Катрин Тасева се нареди пета

  Катрин Тасева приключи със сребърен медал съсезанието в многобоя от Световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в София от 26 до 28 март. Другата ни участничка в индивидуалната надпревара – Катрин Тасева, се нареди пета. По програма в неделя от 12.30 до 17.00 часа са финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите.

  След като вчера Боряна поведе във временното класиране за многобоя, днес допусна грешки, които я наредиха на второто място след Линой Ашрам от Израел, която се пребори за титлата в София, се съобщава на официалната страница на Българската федерация по художествена гимнастика в социалните мрежи. Трета е представителката на Беларус Алина Харнаско, четвърта – втората състезателка на Беларус Анастасия Салос, Катрин Тасева се нареди пета в крайното класиране. В топ осем са още 6-та – Виктория Оноприенко (Украйна) , 7-ма

  Официален гост на Световната купа в София, която се провежда без публика, заради противоепидемичните мерки, е президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, който остана очарован от организацията на състезанието.

  Линой Ашрам има сбор от 98.450 точки, след като получи оценки от 25.800 на обръч, 25.550 на топка, 25.750 на бухалки и 21.350 на лента, въпреки че днес сгреши в композициите си с бухалки и лента.

  Боряна Калейн, която вчера след първите два уреда беше първа в класирането, днес допусна грешки на бухалки и лента. Тя има сбор от 98.250 точки след 25.100 на обръч, 26.250 на топка, 25.450 на бухалки и 21.450 на лента.

  Калейн се класира за финалите на всичките четири уреда в неделя. На топка и лента тя е с първи по сила оценки, а на обръч и бухалки с трети по сила. Катрин Тасева е пета в многобоя със сбор от 92.500 точки. Тя получи оценки 22.950 на обръч, 24.400 на топка, 25.05 на бухалки и 20.100 на лента. Тя се класира за финалите на топка и бухалки. В днешните си съчетания на бухалки и лента Тасева имаше някои неточности. Във финалите на топка и бухалки Катрин Тасева влиза с четвърти оценки, на лента е втора резерва.

  60 гимнастички от 37 държави участваха в многобоя при жените.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg