• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Министър Ангелов: Млади хора с тежък COVID-19 търсят късно помощ
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  В хода на работното съвещание,свикано от премиера Бойко Борисов министърът на здравеопазването Костадин Ангелов отбеляза, че на национално ниво от практиката се налага изводът, че изключително много млади хора, които боледуват от COVID-19, при това тежко, късно търсят болнична помощ.

  Министър Ангелов посочи, че броят на пациентите в лечебни заведения е повече от предходната вълна, но въпреки това система издържа, благодарение на предварителната подготовка и допълнителните количества дихателни апарати, кислородни концентратори и кислородните инсталации в болниците. „Нямаме притеснения по отношения на повишеното търсене от болнични грижи на пациентите“, добави Ангелов.

  По отношение на ваксинацията Ангелов отчете, че направените вчера дози са 2355, ваксинираните лица общо до момента са 436 513, като до края на тази седмица очакванията са да бъде достигнат брой от половин милион.

  „Днес получихме 31 590 дози от Пфайзер, от 5 април до края на месеца през 7 дни регулярно ще получаваме по 62 010 дози от Пфайзер. Утре получаваме 51 600 дози от Модерна“, заяви още Ангелов. По отношение на Астра Зенека министърът добави, че в сряда се очакват 151 200 дози. „Количеството ваксини за тази седмица е над 200 000 дози. Направена е организация“, изтъкна Ангелов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg