• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Наказват с „пробация” 26-годишен, задигнал охранителна камера
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Причинените с престъплението имуществени вреди са възстановени

  26-годишен варненец беше осъден на „пробация“ за срок от 6 месеца, при две задължителни мерки – срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти седмично. Наказанието бе наложено по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, съобщават от пресцентъра на Районния съд във Варна.

  Подсъдимият бе признат за виновен в извършването на кражба на 16 ноември 2019 година. Деянието е осъществено по през нощта от служебен офис в квартал „Левски“ във Варна. Тогава подсъдимият минавал в района, когато забелязал охранителна камера, монтирана към конструкцията на външното тяло на климатик, закрепен за фасадата на сградата. Той преценил, че може да се пресегне и да вземе камерата, без да бъде забелязан. Бързо откачил камерата чрез издърпване и продължил да се движи пеш. На сутринта потърпевшият собственик забелязал от наблюдението през мобилния си телефон, че една от охранителните камери не работи, установил на място липсата и подал сигнал за извършената кражба в полицията. Впоследствие инкриминираното имущество било върнато на собственика му.

  26-годишният мъж е осъждан. Причинените с престъплението имуществени вреди са възстановени. Направените по делото разноски се поемат от подсъдимия. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg