• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Съвременни тенденции в сценичните изкуства представя „Дигитален портал „Виа Фест”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Програмата започва на 2 април от 19:00 ч. с КИНЕМАТИКА на френския мултидисциплинарен артист Адриен Мондо

  Съвременни тенденции в сценичните изкуства ще представя „Дигитален портал „Виа Фест” от началото на април. Провокиран от пандемията от Covid-19, неговата цел е да запази връзка на зрителите с постиженията на световната сцена и да представи водещи тенденции в съвременните изпълнителски изкуства.

  Фокусът на програмата са хибридните сценични форми: съчетанието между театър и нови технологии; между театър, танц и музика; съвременни интерпретации на балетна и драматургична класика и др.

  От началото на април почти всеки уикенд ще имате възможността да гледате общо шест спектакъла на водещи компании и артисти. Излъчванията ще бъдат достъпни от страницата на всяко от заглавията в секцията Програма на територията на страната за 72 часа. Всички спектакли са със субтитри на български език. Те ще бъдат съпроводени с допълнителни материали, разказващи за представяните творци и тяхната работа.

  Програмата започва на 2 април от 19:00 ч. с КИНЕМАТИКА на френския мултидисциплинарен артист Адриен Мондо и на неговата компания в сферата на дигиталните и изпълнителските изкуства „Адриен М & Клер Б“. През 2018 г. тя гостува на Международния театрален фестивал „Варненско лято“ и на Световен театър в София с танцовата инсталация „Хаканаи“. „Кинематика“ обединява цирк, театър, танц и видео. Изпълнителите жонглират, танцуват и взаимодействат с виртуални изображения – част от изменчиви 3D пейзажи.

  “КИНЕМАТИКА” е отличен с Голямата награда на журито на Международния конкурс за Танц и нови технология на Дигиталния фестивал 2009 в Анген-ле-Бен, Франция.

  Излъчването на спектакъла е достъпно за 72 часа на територията на България от 2 април, 19:00 ч. до 5 април, 19:00 ч.

  Тук можете да научите повече за обявени и бъдещи заглавия в програмата на портала и да следите актуална информация за онлайн излъчванията на спектаклите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg