• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Оставиха в ареста обвиняем за крупна измама
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Разград за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 34-годишният Я.Я. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за това, че в условията на продължавано престъпление, предварителен сговор и повторност, с цел да бъде набавена имотна облага, е възбудил и поддържал заблуждение в жена от града, като с това й е причинил имотна вреда в особено големи размери – около 136 000 лева – престъпление по чл. 211 във връзка с чл. 210, ал. 2, т.2 и т. 4 във връзка с чл. 209, ал. 1 във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК.

  В продължение на две години Я.Я. поддържал с потърпевшата от измамата жена мнима връзка по телефона или в интернет, като я заблуждавал, че отношенията им били сериозни. В периода от март 2018 година до май 2020 година, мъжът си позволявал да търси и финансова помощ от своята жертва, като използвал различни причини за затруднението си. Тя от своя страна му се доверявала напълно и периодично му изпращала пари, златни накити и други вещи. Общата стойност на всичко, което жената дала на 34-годишният обвиняем, възлизала на 136 000 лева. Средствата били изпращани чрез банкови преводи, пощенски преводи или през различни финансови институции, а златните бижута били предадени лично на мъж, представил се за адвокат на обвиняемия.

  Определението на Разградския районен съд, с което спрямо 34-годишния мъж е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg