• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Обвинен за убийство в село Попович остава зад решетките
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Според прокуратурата, деянието е извършено с особена жестокост

  Апелативният съд във Варна потвърди определение на Окръжния съд в града, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Красимир П. – обвинен за убийството на свой познат в село Попович. Според прокуратурата, деянието е извършено с особена жестокост. Това престъпление законът наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

  Държавното обвинение е приело, че 35-годишният мъж е умъртвил жертвата в питейно заведение на 22 март след скандал помежду им. Красимир напуснал местопрестъплението и направил опит да заличи следите си.

  Защитата на обвиняемия помоли в съда да вземе предвид представените в днешното заседание доказателства, които показват, че той не би се укрил или извършил престъпление: бракоразводно решение, от което е видно, че Красимир е получил родителските права върху трите си деца; епикриза за влошеното здраве на баща му и справка на МВР, според която той не е склонен да извършва противообществени прояви.

  Според Апелативната прокуратура, има достатъчно доказателства, които подкрепят обвинението. Защитата на интересите на правосъдието и на обществото изискват най-тежката мярка за процесуална принуда, подчерта представителят на държавното обвинение.

  Съдът отчете, че Красимир П. е привлечен за тежко умишлено престъпление – убийство, извършено с особена жестокост. И настоящата инстанция не установи доказателства, които опровергават обоснованото предположение за съпричастността му. Реалната опасност да се укрие и да извърши престъпление се извлича от характера на извършеното престъпление и предвиденото за него наказание. Действително задържаният има три малолетни деца, за които трябва да се грижи. Ако няма роднини, които да го сторят, законодателят предвижда възможност за предприемане на мерки спрямо тях.

  С тези мотиви Апелативният съд прецени жалбата на обвинения в убийство Красимир П. за неоснователна и потвърди задържането му под стража.
  Определението не подлежи на обжалване.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg